Известие

Collapse
No announcement yet.

Лампата за подгрев на 2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лампата за подгрев на 2.4 JTD

Колеги по колко време ви свети лампата за подгрева след като изключи чека?Мойта през зимата и през лятото си гасне директно след чека и пали без проблем.Но сега на тези температури е същото върта ключа свтват всички лампи (чека ) изгасва и изгасва и подгрева не се задъжа повече от секунда въртя и пали.Повечето дизели които съм карал им свети доста по дълго лампата.На тези студове на Гранде Пунтото му свети доста лампата.
    CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
    Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщение
    Колеги по колко време ви свети лампата за подгрева след като изключи чека?Мойта през зимата и през лятото си гасне директно след чека и пали без проблем.Но сега на тези температури е същото върта ключа свтват всички лампи (чека ) изгасва и изгасва и подгрева не се задъжа повече от секунда въртя и пали.Повечето дизели които съм карал им свети доста по дълго лампата.На тези студове на Гранде Пунтото му свети доста лампата.
    Щом пали без проблем не се занимавай с глупости
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

и аз съм така най-много 2 сек.
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Това, че лампата е загаснала не означава, че и релето е вече изключено.....

Отвори капака, сложи си ръката на релето и някой друг да подаде контакт и ще се убедиш......
        sigpic
        Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
        156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
        147 JTDm 140-Малката манекенка
        GT- JTDm 150

Comment

Вальо е прав,така ще си сигурен какво става наистина.......

при мен лятото светва за 2 сек, а сега за около 5-6.....
          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Ами аз като мине чека и изпищи, че навън е под 3 градуса и сигурно има лед по пътя и паля, не знам колко още топли по принцип... Трябва ли да я чакам повече?
            sigpic

Comment

Лампата си е за чекването на системата и може да запалиш дори докато още свети.Подгряването си продължава още между 15 и 40 секунди,като за второто време не съм много сигурен.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Аз съм чувал, че не се чака дълго, защото като спре да подгрява започва да изстива.
                С други думи, щом изгасне лампата - палиш...
                Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDm Q4 Lusso, Alfa 166 2.4 JTD 20V, Alfa 159 2.0 JTDm, Piaggio NRJ Power DT; EX: Alfa Romeo Giulietta MA; Alfa Romeo 166 JTD; Alfa Romeo 156 SW 1.9 16v JTD; Alfa Romeo 156 2.4 jtd, Alfa 147 TS, Chrysler Grand Voyager 2.8

Comment

Първоначално публикувано от gorang Покажи съобщение
                  Аз съм чувал, че не се чака дълго, защото като спре да подгрява започва да изстива.
                  С други думи, щом изгасне лампата - палиш...
                  или като е много студено подгряваш 2 път
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Аз нямам проблем с паленето , дори е супер и ме учудва как толкова кратко подгрява и пали без проблем.На повечето дизели след като изгасне лампата релето продължава да нагрява.Но въпроса ми е конкретно за гасенето на лампата.На много съвремени коли на тези студове лампата свети много повече.Преди доста време имах и едно Типо което на такъв стъд лампата му светеше 18 сек засичал съм го , но след това върти и пали.Просто ми стана интересно че за такъв кратак период свещите на Алфата загряват бързо.
                    Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Аз нямам проблем с паленето , дори е супер и ме учудва как толкова кратко подгрява и пали без проблем.На повечето дизели след като изгасне лампата релето продължава да нагрява.Но въпроса ми е конкретно за гасенето на лампата.На много съвремени коли на тези студове лампата свети много повече.Преди доста време имах и едно Типо което на такъв стъд лампата му светеше 18 сек засичал съм го , но след това върти и пали.Просто ми стана интересно че за такъв кратак период свещите на Алфата загряват бързо.
                      Тия 2-те мнения ги пропусна или просто реши да напишеш нещо!!!

Да не мислиш, че наще свещи са нещо ултрамегаспециални....

Аре за неверниците още един тест.
                      Взимаш една подгревна свещ, подаваш и + и - и преброй за колко време ще загрее както трябва.....

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                      Това, че лампата е загаснала не означава, че и релето е вече изключено.....

Отвори капака, сложи си ръката на релето и някой друг да подаде контакт и ще се убедиш......
                      Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                      Лампата си е за чекването на системата и може да запалиш дори докато още свети.Подгряването си продължава още между 15 и 40 секунди,като за второто време не съм много сигурен.
                      sigpic
                      GT- JTDm 150

Comment

Взимаш една подгревна свещ, подаваш и + и - и преброй за колко време ще загрее както трябва.....

Явно не си съвсем в час със свещите.Освен да загряват свещите трябва и да задържат определен ампераж до пълното им нажежаване.Ако в началото на загряването свеща е на 18 А и след 5 сек падне на 12 А е ок но ако от 18 А за 2 сек. падне на 8А свеща не е добре.Това е само примерНещо като при алтернаторите ако ти изгори диод не зарежда на 100% а на 80 ( примерно ) но на таблото не ти свети лампа че незарежда.

Comment

Явно не си съвсем в час със свещите.Освен да загряват свещите трябва и да задържат определен ампераж до пълното им нажежаване.Ако в началото на загряването свеща е на 18 А и след 5 сек падне на 12 А е ок но ако от 18 А за 2 сек. падне на 8А свеща не е добре.Това е само примерНещо като при алтернаторите ако ти изгори диод не зарежда на 100% а на 80 ( примерно ) но на таблото не ти свети лампа че незарежда.
                          И кво искаш да ми кажеш с това?!!!
                          sigpic
                          GT- JTDm 150

Comment

Working...
                          X